© Yankı Haber 2020

Choose To Challange kampanyasına destek

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların istihdama katılımı açısından farkındalık yaratan hizmet ve projeleri hayata geçiren Çiğli Belediyesi, uluslararası mecrada sürdürülen "Choose To Challange” kampanyasına geniş katılımlı destek sağladı.

Başkan Utku Gümrükçü mor kravat, kadın belediye başkan yardımcıları, kadın meclis üyeleri, kadın müdürler ve muhtarlar ise mor şal takıp, çektirdikleri toplu fotoğraf ile “Eşitsizliğe ve cinsiyet temelli ön yargılara son. Eşitlik için buradayız” mesajı verdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların istihdama katkısı konusunda farkındalık yaratan hizmet ve projeleri hayata geçiren Çiğli Belediyesi, uluslararası mecrada sürdürülen “Choose To Challange” kampanyasına geniş katılımlı destek verdi.

Çiğli Belediyesi bu çerçevede, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ise “İş’te Eşit Kadınlar, Eşit Haklara Erişim, Başarısıyla İlham Veren Kadınlar ve Şair Kadınlar Konuşuyor” söyleşileri düzenliyor. Bu etkinliklere İzmir’de kadın, çocuk, gençlik ve eğitim üzerine toplum temelli çalışmalarıyla ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşları katkı koyacak.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “EŞİTLİK VARSA UMUT VAR”

Sağlıklı nesiller yetiştirmenin ve ileri medeniyetler seviyesine ulaşmanın cinsiyet eşitliğini sağlamakla mümkün olacağını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği mücadelesi tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nde belirtildiği gibi bir insan hakları mücadelesidir. Bu nedenle, Belediye emekçilerimizin çalışma haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesi’ne İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddet konusundaki önleyici maddelerini çalışma koşulu olarak ekledik. Hepimiz düşünce ve eylemlerimizden sorumlu olduğumuzu kendimize hatırlatmalıyız." dedi. Gümrükçü, "Kurum içerisinde başlattığımız hak odaklı farkındalık çalışmalarımızı, bundan sonraki süreçte kentin tamamında hak odaklı çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşların işbirliğiyle, daha kapsayıcı ve daha eşit bir kent yaşamı için kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER