© Yankı Haber 2020

Facebook İstasyon İzmir Bornova'da kuruluyor

Facebook, TOBB, ICC ve Habitat’ın İstanbul’da faaliyete geçirdiği topluluk merkezi 'Facebook İstasyon’un İzmir’deki uydu merkezi Bornova’da kuruluyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği (Habitat) iş birliğiyle hayata geçirilen ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen Merkez, toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra kurulan İzmir İstasyonu ile ilgili protokol, Projenin yürütüleceği Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi Müzesi’nde imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Habitat Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın imza attığı protokol törenine Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür on-line bağlantı ile katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kurum olarak bugüne kadar dijitalleşme ve inovasyon konusunda önemli projeler hayata geçirdiklerini hatırlattı. Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile imzaladıkları protokolle de inovasyon hamlelerinin en büyük adımını attıklarını vurgulayan İduğ, “Bornova genç nüfusu ile Türkiye’nin 47 ilinden daha büyük ilçe. Dijital dünyadaki gelişme ancak gençlerle sağlanabilir. Dünyanın gelişmiş ülkeleri özellikle ihracatta dijitalleşmiş durumda. Bizim de ülke olarak bunu yapmamız, arge ve dijitalleşmeye ayırdığımız yatırımları arttırmamız gerekiyor. Biz Bornova Belediyesi olarak bu anlayışla çalışıyoruz. İmzaladığımız protokolle de bu alanda yaptığımız çalışmaları daha üst seviyelere taşıyacağız. Sadece yer tahsis eden bir paydaş olmayacağız. Teknoloji alanında önemli bir alt yapıya sahip olan Bornova, bu proje sayesinde Ege Bölgesi’nin inovasyon merkezi
haline gelecek. İlçemize ve İzmirimize değer katacak bu birlikteliğin özellikle gençler ve kadınlar olmak üzere tüm girişimciler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bornova özelinde birlikte yürütülebilecek projeler değerlendirilecek, Bornova’ya değer katacak işlerin önü açılacaktır. Bu tip işbirliklerinin artmasını arzu ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER