Büyükşehir'e Körfez üzerinden yüklendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir'e Körfez üzerinden yüklendi
Erdoğan partisinin İzmir belediye başkan adaylarını bugün Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan toplantıda tanıttı. Cumhur İttifakı kapsamında 25 ilçede AK Parti, 5 ilçede ise MHP aday çıkardı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin İzmir belediye başkan adaylarını bugün Halkapınar Spor Salonunda yapılan toplantıda tanıttı. İzmir'de Cumhur İttifakı kapsamında 25 ilçede AK Parti, 5 ilçede ise MHP aday çıkardı. Aday tanıtım törenine, Bakanlar, AK Parti Milletvekilleri, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayları ve partililer katılım sağladı.

DAĞ: ARTIK AYRI GAYRI OLMAZ

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ, “İzmir yeter bu çile bitsin” diyor. Ben de diyorum ki, biz bu çileyi bitirmek için sizlerin desteğine talibiz.  Şimdi İzmirli hemşehrilerim sizlere soruyorum? Çilenin bitmesi için var mısınız? İzmir’in dağlarında, sokaklarında, çiçekler açtırmaya var mısınız? İzmir’i gerçek belediyecilik ile tanıştırmaya var mısınız? İzmir’de tarih yazmaya hazır mısınız? Allah’ın izniyle biz de hazırız. Biz İzmir'e sevdalandık, bağlandık. Artık ayrı gayrı olmaz. 12 yıl milletvekilliğini yaptığım, her bir köşesinde izler bıraktığım, Güzeller güzeli İzmir’imizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak huzurlarınızda olmaktan, büyük bir onur ve heyecan duyduğumu ifade etmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanım, Belediyecilik denildiğinde herkesin aklına ilk olarak AK Parti gelmekte. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki yüksek başarısının sırrı, sizlerin ortaya koyduğu ve uyguladığı belediyecilik modeliyle mümkün oldu. Bugün bu belediyecilik modeli bir kar topu misali büyüyerek gönül coğrafyalarına sığmayan bir noktaya geldi" dedi.

KÖRFEZ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Dağ’ın ardından tezahüratlarla kürsüye gelen Erdoğan, CHP’ye İzmir Körfezi üzerinden yüklendi. Erdoğan açıklamasında, "İzmirli ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşk ile hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Bu iddia ile eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektedir. İzmir körfezinin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Belediye Başkanı olmadan önce Haliç böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat göreve gelince Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in hali ortada. Şu güzelim Körfezi önce kokutup, sonra kimyasal madde ile kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur" dedi.

"HEDEF SANDIKLARI PATLATMAK"

Partileri ve İzmirliler’i 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözlerime başlarken sabah yaşadığımız depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afet muhafaza eylesin. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ'ın ardından ilçelerimizdeki adaylarımızı açıklamak üzere bir aradayız. Diğer şehirlerimizde de Genel Başkan Yardımcılarımız ilçe adaylarımızın tanıtım törenlerini gerçekleştiriyor. Amacımız tüm enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır. Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için vizyon projelerini açıklamaya başladılar. Bundan 30 yıl önce şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek, insanlarımızın hayat seviyelerini yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart'ta yine diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihi gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"İSTİSMAR DEĞİL ESER SİYASETİ"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "İlçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum. Türkiye’de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini istismar siyaseti ile değil eser siyaseti ile yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir.  Şehirlerimiz hak ettikleri atılımları gerçekleştirsin diye hükümet olarak 21 yıldır ülkemizi temel altyapı yatırımlarıyla donattık. Vizyon ve gönül birliği içinde belediye başkanlarının yönettiği  şehirlerde hükümet-yerel yönetim sinerjisi ile bu atılımları hayata geçirdik. Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye yüzyılı belediyeciliği vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz. Merkezi yönetim olarak 'bu milletin efendisi değil hizmetkarı' olan Erdoğan kardeşiniz suyu ile artıması ile çevresi, yeşili ile ülkemize yakışır belediyelerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu da her anında, her durumda şehrinin hizmetinde, insanımızın yanında yer alacak Cumhurbaşkanı ve belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz. Bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin arzu ettiği şekilde çalışacağının teminatını bizzat veriyoruz. Şehrilerimize verdiği sözü yerine getirmeyen, vatandaşlarımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturmayan başkanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. 31 Mart'ta hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki sayılı günleri öyle bir değerlendireceğiz ki, kapısı çalınmadık, gönlü kazanılmadık hiçbir insanımızı bırakmayacağız. Adaylarımız ve teşkilatımızla gece gündüz sahada olacağız. Bunları yaparken maruz kalacağımız yalan ve iftiraları ifşa edeceğiz. İzmir'den öyle bir ses verin ki 80 vilayetten duymayan kalmasın. Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim gecesi Türkiye haritasını Cumhur ittifakı renkleri ile boyuyor muyuz?’’

Erdoğan Halkapınar’aki törenin ardından Bornova’daki Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada da Büyükşehir’e yüklendi. Erdoğan, Büyükşehir’in hastaneye ulaşımı kolaylaştıracak yolları yapmadığını söyledi. 

CUMHUR  İTTİFAKININ İZMİR İLÇE ADAYLARI

Aliağa: SERKAN ACAR - MHP ADAYI

Balçova: EROL EROĞLU

Bayındır: UĞUR DEMİREZEN

Bayraklı: BİLAL KIRKPINAR

Bergama: SADIK DOĞRUER

Beydağ: HÜSEYİN AY

Bornova: CEVDET ÇAYIR

Buca: ADNAN ÖZTEKİN

Çeşme: ESAT TANIK - MHP ADAYI

Çiğli: MURAT GÖKÇEKAYA

Dikili: SEMA AKINCI - MHP ADAYI

Foça: TANER ACAR - MHP ADAYI

Gaziemir: DENİZ DOĞAN

Güzelbahçe: GÜMÜŞ SAİME BUCAKLIOĞLU

Karabağlar: MEHMET SADIK TUNÇ

Karaburun: EYÜP KAYKAÇ

Karşıyaka: İSMAİL ÇİFTÇİOĞLU

Kemalpaşa: GALİP ATAR

Kınık: SAMİ MOLLAAHMET

Kiraz: SALİHA ÖZÇINAR

Konak: CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

Menderes : SİNAN AKDENİZ

Menemen: AYDIN PEHLİVAN

Narlıdere: MURAT SARMAN

Ödemiş: ALİ HADİM

Seferihisar: AHMET AYDIN

Selçuk: ZEYNEL BAKICI

Tire: ARİF DEMİRKAN - MHP ADAYI

Torbalı: ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR

Urla: TARKAN BAKIRLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN KILIÇ GÖREVDEKİ 57 AYI ANLATTIÖnceki Haber

BAŞKAN KILIÇ GÖREVDEKİ 57 AYI ANLATTI

CHP İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay olduSonraki Haber

CHP İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar