Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ı öve öve bitiremedi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ı öve öve bitiremedi...
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icraatlarını öven Özel, yerel seçimler için diğer partilere 'işbirliği' çağrısı yaptı. Özel, İzmir'de benzer sosyal projeleri gerçekleştiren Tunç Soyer'i ise pas geçti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. 'Baba evi' çağrısını tekrarlayan Özgür Özel, çeşitli nedenlerle partiden uzaklaşan ancak çağrıya icabet edip geri dönenlere teşekkür etti. Grup toplantısına, partiden ihraç edildikten sonra geçen hafta CHP'ye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Özel, Eğitim-İş'in raporundan bahsetti. Öğretmenlerin yüzde 70'den fazlasının geçinmek için ikinci iş yaptığını ya da borç aldığını belirten Özel, öğretmenlik meslek kanununun daha iyi hale getirilmesi çağrısı yaptı. Özel, öğretmenlerin tamamının kadroya geçirilmesi ve mülakatın kaldırılması gerektiğini söyledi.

TAHİR ELÇİ MESAJI

Diyarbakır'da 8 sene önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi anan Özgür Özel, Elçi'nin davasının sürüncemede bırakıldığını belirtti ve "Elçi ailesi adaleti bulduğuna inanana kadar ve cinayetin aydınlatılması Türkan Elçi'nin içine sinene kadar bu işin takipçisi olacağız. Cinayeti işleyen eller yargılanana kadar olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükdere'de katıldığı açılıştan bahseden Özel, "Adında Atatürk olan bir yer açtık. Bir tarafı eğitim kurumu, bir tarafı yeşillik. Oraya emek veren ve belediye binası teklifine direnen belediye başkanlarımıza ve İstanbul'da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. İBB gibi CHP'li belediyeler sosyal belediyeciliğin kitabını yazmaya devam ediyor. Ben dahil bu kadar yakından takip ediyor olmama rağmen bilmediklerim olduğunu öğrendim" diyen Özel, ABB'nin sosyal belediyecilik faaliyetlerini de sayarak, yapılan bu projelerle ilgili Mansur Yavaş’a övgüler yağdırdı.

SEÇİM İÇİN 'İŞBİRLİĞİ' MESAJI

Yerel seçimlere yönelik 'işbirliği' mesajı da veren Özel, "Bu belediyeleri İstanbul'da İstanbul ittifakıyla, genel olarak güzel, iyi, dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçlerde de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya ve daha fazla belediyeyi kazanmak için yapacağımız işbirliğine bütün partileri davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Özgür Özel daha önce de 'ittifak' kelimesi yerine 'işbirliği' ifadesini kullanacağını söylemişti. Sosyalist Enternasyonal liderlerine Gazze için yazdığı mektubu da hatırlatan Özgür Özel, "Filistin'deki katliamı durdurmak için solcular olarak üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARABURUN'DA KADININ HAK DEVRİMİÖnceki Haber

KARABURUN'DA KADININ HAK DEVRİMİ

 Karasu: Bambaşka bir Bayraklı için geliyoruzSonraki Haber

 Karasu: Bambaşka bir Bayraklı için geli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar