Asuman Bora

Asuman Bora

Mail: luya@mynet.com

Okullar açılırken

Çocuklar bizim yaşarken gelecek zamana gönderdiğimiz canlı mesajlardır.

En önemli soru,gelecek mesajımızın ne olmasını istiyoruz !

Bizden aldıkları bilgi ve görgüyle geleceği kurarken,nasıl bir hayatları olsun istiyoruz !

Savaşlar,göçler,hızlı ve çarpık kentleşme ve getirdiği zorluklar,ekonomik politik krizler,terör,işsizlik,aile içi şiddet,eğitim ve öğretimdeki yetersizlik ve bunlara eklenecek yüzlerce konu başlığı,çocuklarımız büyürken karşılaştığımız zorluklar.

Çocuk eğitiminin aileden başladığını çok iyi biliyoruz.Aile içi eğitim ile okulun eğitim ve öğretimi birleşince yarınlarımızı gözümüz kapalı emanet edeceğimiz gençlerimiz,ergenlerimiz daha uyumlu daha bilgili yetişiyor. Okul,aile işbirliği gözardı edilemiyecek,ihmale gelmeyecek,azami dikkat gerektiren bir konu.Yani çocuklarımız kadar hassas.

Çünkü yasalara göre ''Okulun amacı ve görevi Atatürk ilkelerine ve devrimlerine,laik demokratik sosyal hukuk devletinin ilkelerine uygun,öğrencinin eğitim gereksinmesini karşılayan bir öğretim yapmaktır.”

Okulların 9 Eylül'de açılması ile evlerde başlayan telaşın tadına doyum olmaz.Aileyi aynı amaç için harekete geçirir,aynı hayalleri kurmaya yöneltir.Oğlunun doktor ya da kızının bilgisayar mühendisi olmasını düşleyen ana baba gibi onların düşlerini paylaşan,kendine hedef seçen binlerce genç var.Aynı umutlarda birleşeceğimiz evlatlarımız çok olsun ve uzun yaşasınlar.

Bu öğretim yılında tüm gençlerimize zihin açıklığı,keyifle,bilgiyle,dostlukla geçecek başarılı bir yıl diliyorum.

Yarınlar sizin. Yarınlara güzel mesajlar iletmek dileğimiz.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar