CHP listesindeki ittifak adayları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP listesindeki ittifak adayları
CHP’de 134 milletvekilinin 66’sı liste dışı kalırken, İYİ Parti ile ortak liste anlaşması kapsamında 6 ilde aday çıkarılmadı. Gelecek’ten 19, Deva’dan 25, Demokrat Parti’den 3, Saadet’ten 24 aday ve TDP’li Sarıgül de CHP listesinde yer aldı.

CHP milletvekili aday listesinde ittifaktaki dört partiden isimlere yer verirken partinin ağır toplarından bir çok kişi ise liste dışı kaldı. Mevcut milletvekillerinin yarısı listede yer bulamazken, Saadet Partisi’nin (SP) 24, Gelecek Partisi’nin (Gelecek) 19, Deva Partisi’nin (Deva) 25, Demokrat Parti’nin 3 adayı ve Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül CHP listesinde yer aldı. İYİ Parti ile 15 ili kapsayan ortak liste anlaşması kapsamında CHP 6 ilde aday çıkarmadı. Öldürülen Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii eski müezzini Fuat Yıldırım İstanbul’dan aday gösterilirken, Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü Sema Silkin Ün Denizli’den Gelecek Partisi kontenjanından aday gösterildi.

CHP’nin listelerinde birden fazla başörtülü aday bulunurken toplam kadın aday sayısının sadece 150 olması dikkat çekti. CHP’nin 28. dönem milletvekili aday listesi karmaşık bir yapı ile ortaya çıktı. 134 milletvekilinden 66’sı liste dışı kaldı. Buna karşılık toplam 5 partiden isimler CHP listesinde yer aldı. Ayrıca CHP listelerinde İYİ Parti ile varılan mutabakat sonucu bazı İYİ Partili isimler de yer aldı.

GİREMEYENLERDE BAKANLIK BEKLENTİSİ

CHP’nin 17 kişilik MYK’sından 11’i listeye girerken, 6’sı listede yer almadı. Aday gösterilen MYK üyeleri, Bülent Tezcan, Oğuz Kaan Salıcı, Gamze Akkuş İlgezdi, Fethi Açıkel, Yüksel Taşkın, Gökçe Gökçen, Ali Öztunç, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Faik Öztrak ve Gülizar Biçer Karaca oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “bakan olmayı düşenenler milletvekili adayı olmasın” çağrısı doğrultusunda adaylık başvurusunda bulunmayan Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Ahmet Akın, Onursal Adıgüzel, Lale Karabayık ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke listede yer almadı.

CHP’nin ilk başörtülü PM üyesi Sevgi Kılıç İstanbul 1. bölge 14. sıradan aday oldu. Öldürülen Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi İstanbul 3. Bölge 3. sıradan, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii eski müezzini Fuat Yıldırım İstanbul 2. Bölge 10. sıradan aday gösterildi. Ankara’da üç seçim bölgesinde ise liste başında mevcut milletvekileri Gamze Taşcıer, Murat Emir ve Tekin Bingöl yerlerini korudu. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı PM Üyesi Deniz Demir Ankara 1. bölgede 2. sırada, RTÜK eski Üyesi Okan Konuralp de 3. sırada yer aldı. Bazı vekillerin yerleri kayarken, CHP’nin bu seçimde milletvekili çıkarmayı hedeflediği Diyarbakır’da 1. sıra adayı Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa 1. sıra adayı ise Mahmut Tanal oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babasının boyalarıyla sergi açtı  Önceki Haber

Babasının boyalarıyla sergi açtı  

Buca BSM'den Uluslararası BaşarıSonraki Haber

Buca BSM'den Uluslararası Başarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar