Gençlik Merkezi Karabağlar’a çok yakışacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlik Merkezi Karabağlar’a çok yakışacak
Karabağlar Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmayla sözleşme imzalandı.

İhale bedeli yaklaşık 90 milyon lirayı bulan projede temel atma aşamasına gelindiğini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Gençlik Merkezi, Karabağlar’a çok yakışacak. Gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmada önemli bir görev üstlenecek” dedi.

Mütevazı bütçeye rağmen…

Karabağlar Belediyesi’nin mütevazı bütçesine rağmen her zaman spor ve sporcunun yanında olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, şöyle konuştu: “Karabağlar Gençlik Merkezi’ni de bu anlayış doğrultusunda projelendirdik. Biliyoruz ki Karabağlar’da bu anlamda önemli bir ihtiyaç var. Yeşilyurt’taki tesislerin dışında, resmi karşılaşmaların yapılacağı bir futbol sahamız yok. Karabağlar Gençlik Merkezi tamamlandığında, özellikle ilçenin dört bir yanındaki amatör spor kulüplerimiz burayı yoğun olarak kullanacak. Tesisin temelini yakında atıyoruz ve 2,5 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 90 milyon liralık yatırımla yaşama geçireceğimiz Gençlik Merkezi’nin, Karabağlar’a şimdiden hayırlı olmasını diliyorum!”

32 dönüme yayılacak

Sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek tesis 32 dönüm üzerine yayılacak. Açık alanlarında 3 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, 3 açık basketbol sahası, standartlara uygun tenis kortu bulunacak. Sporcular, ayrıca 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana sahip bu bölgede, doğayla baş başa spor yapma olanağına kavuşacaklar.

Futbol sahası, Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği standartlarda yapılacak. Trapez çatıyla kapatılmış ve gerekli ışıklandırması yapılmış tribünlerle gece gündüz hizmet verebilecek. Engelli erişimine uygun tribünlerde, VİP ve basın bölümleri bulunacak. Resmi karşılaşmaların oynanabileceği futbol sahasının çevresinde, yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Sandal’dan esnafa can suyuÖnceki Haber

Başkan Sandal’dan esnafa can suyu

Bilim, akıl ve sanat geleceğe ışık olacakSonraki Haber

Bilim, akıl ve sanat geleceğe ışık olaca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar