Gözler Parti Meclisi seçimlerinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gözler Parti Meclisi seçimlerinde
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. olağan kurultayında Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesinin ardından gözler Parti Meclisi seçimlerine çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun 75 kişilik anahtar liste yapması "MYK üyelerini örgütün önüne attı" yorumlarına neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en sakin ve tek coşkusuz kurultayı ilklerin yaşandığı bir kurultay olarak tarihe geçti. Coronavirüs nedeniyle İlk kez açık havada yapılan kurultayda salona izleyici alınmadı. Sadece delegelerin, görevlilerin ve medya temsilcilerinin yer aldığı kurultayın divan başkanlığını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptı.

Genel başkan adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman, aday olabilmek için gerekli imzayı toplayamadı. Önder Sav ve Muharrem İnce taraftarlarının adaylara imza vermediği ve kendilerinden başka parti içi muhalefet istemedikleri konuşuldu.

Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği kurultayda, geçerli bin 251 oyun tamamını alarak 6. Kez genel başkan seçildi.

Eski Milletvekili Sabri Ergül Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun söz vermek istememesine rağmen elde ettiği konuşma şansını kullanarak Kılıçdaroğlu’na seslendi. Daha önceki kurultayda yakın çalışma arkadaşlarına yer verdiğini ancak yerel seçimlerdeki başarının diğer parti seçmenleriyle sağlanan uzlaşı sayesinde geldiğini anımsattı. Bu kurultayda farklı seslerin parti meclisine alınmasını isteyen Ergül, “Sayın Genel Başkan yalnız sizi övenleri, destekleyenleri değil, diğer arkadaşları, eleştirenleri, farklı düşüncede olanları, toplumda karşılığı olan isimleri de PM’ye alarak partide birleşmeyi sağlayınız. Parti için demokrasiyi işletiniz” dedi. Ergül, ayrıca Kürt sorununun çözümü konusunda da inisiyatif alarak HDP ile çalıştay yapılmasını önerdi.

Kurultayda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 'sosyal demokrasi' vurgusu yaptı.  Soyer; “Gelir düzeyi en düşük yüzde 10 ile en yüksek 10 arasındaki farkın 13 kat olduğunu belirterek gelir dağılımındaki adaleksizlikte dünya beşincisi olduğumuzu söyledi. Sosyal demokrasi, bunu en aza indirgeyecek en çağdaş yaklaşımdır. Bugün için sosyal demokrasinin en kesin çözüm olduğunu ve sosyal demokrasinin erdemlerini anlatmak biz yerel yöneticilerin sorumluluğudur” dedi.

Genel Başkanlık seçiminin ardından gözler bugün yapılacak olan Parti Meclisi seçimlerine çevrildi. Asıl çekişmenin ve heyecanın yaşanacağı PM seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun 75 kişilik anahtar listesi oylanacak. Kılıçdaroğlu’nun 75 kişilik anahtar listesi yapması, “Genel Başkan MYK üyelerini örgütün önüne attı” yorumlarına neden oldu.

Delegeler arasında konuşulan diğer bir konu ise İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Kılıçdaroğlu arasında küçük bir tartışma yaşandığı, tartışmanın nedeninin ise Yücel’in önerdiği isimler olduğuydu. Söylentiye göre Deniz Yücel’in önerdiği isimler arasında Rıfat Nalbantoğlu yoktu. Genel Başkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in PM için önerdiği Nalbantoğlu’nu Deniz Yücel’in kendi listesine almamasına kızmıştı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinden gelen delegelerin beklentisi ise, PM’de kendilerine daha çok yer verilmesi yönündeydi. Bu bölgelerde belediye başkanlarının olmaması, milletvekili sayılarının ise çok az olması ve kulislerde Genel Başkan’ın bu yönde inisiyatif kullanacağı söylentisi bu beklentiyi artıran unsurlardı.

Sonuçta PM’ye kimlerin gireceği, hangi MYK üyesinin çizik yiyeceği, kimlerin beklentisinin karşılanacağı bu akşam belli olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu'nun rakipleri çoğalıyorÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu'nun rakipleri çoğalıyor

Kurultay için geldi, Narlıdere için çalışıyorSonraki Haber

Kurultay için geldi, Narlıdere için çalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar