Ege, TÜBİTAK’a En Çok Proje Başvurusu Yapan Üniversite Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege, TÜBİTAK’a En Çok Proje Başvurusu Yapan Üniversite Oldu
TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 2016-2020 performans verileri açıklandı. TÜBİTAK destek programlarındaki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Ege Üniversitesi, açıklanan yıllar arasında başvurulan proje sayısında bin 910 proje ile birinciliği elde etti.

Kabul edilen proje sayısında 299 proje ile Ege Üniversitesi, ODTÜ’nün ardından ikinci sırada yer aldı. Ege Üniversitesi, kabul edilen proje bütçelerine göre yapılan sıralamada ise beşinci oldu.

EÜ’nün TÜBİTAK nezdinde başarılı bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri, EBİLTEM-TTO’nun desteği ile TÜBİTAK’ın amiral gemisi olan 1001 fonları başta olmak üzere ARDEB tarafından desteklenen pek çok projede,  nitelik ve nicelik olarak önemli çalışmalara imza attı. Temel hedefimiz, eğitim-öğretimdeki geleneksel rollerimizin ötesine geçmek ve üniversitemizi hak ettiği Araştırma Üniversitesi konumuna ulaştırmaktır. TÜBİTAK’ın sürdürdüğü çıktı-etki odaklı yenilikçi süreç yönetimini oldukça önemsiyoruz. Bu ilgi ve alakamız elbette rakamlara da yansıyor. TÜBİTAK-ARDEB 2016-2020 performans verilerine göre belirtilen yıllar içerisinde en çok proje başvurusu üniversitemiz tarafından gerçekleştirildi. Kabul edilen proje sayısında da Orta Doğu Teknik Üniversitesinin ardından ikinci sırada yer alıyoruz. Bütçelere göre yapılan sıralamada beşinciyiz. Güçlenen araştırma alt yapımız ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan araştırma, buluş ve patentlere imza atıyoruz. Emeği olan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesinde oluşturdukları araştırma kültürünün giderek daha etkili hale geldiğini belirten Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak, araştırma alt yapısı anlamında sahip olduğumuz dinamikleri harekete geçirmek, üniversitemizde üretilen proje ve yeniliklere zenginlik kazandırmak, ülkemizin öncelikli alanlarında yürütülen disiplinler arası araştırmaların artırılmasını sağlamak ve bilimsel araştırma çıktılarının topluma yönelik yüksek katma değerli ürün ve hizmete dönüştürülmesini teşvik etmek amaçlarıyla pek çok çalışmayı hayata geçirdik. TÜBİTAK’ın Üniversite Yetkinlik Analizine göre başta Sağlık olmak üzere Ziraat, Gıda, Kimya, Biyomühendislik ve Enerji gibi pek çok dalda yetkinliğimizi tescilledik. Öte yandan Türkiye’de bir ilk olan Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimiz başta olmak üzere genç araştırmacı alt yapımızı güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz de bizleri gururlandıracak önemli başarılara imza atıyorlar. Cumhurbaşkanımızın, Bilim ve Teknoloji Bakanımızın, YÖK Başkanımızın ve TÜBİTAK’ın destekleri ile daha pek çok yararlı proje, buluş ve patenti ülkemizin hizmetine sunacağız” dedi.

TÜBİTAK-ARDEB2016-2020 performans verilerine göre Ege Üniversitesi, bin 910 proje ile en çok proje başvurusu yapan üniversite. Ege’yi; Ankara, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Orta Doğu Teknik, Erciyes, Karadeniz Teknik, Atatürk ve Dokuz Eylül üniversiteleri izliyor. Kabul edilen proje sayılarında ise ODTÜ, 349 proje ile birinci sırada yer alırken; Ege 299 proje ile ikinci, Hacettepe 279 proje ile üçüncü, İTÜ 264 proje ile dördüncü, Ankara Üniversitesi ise 228 proje ile beşinci oldu. Kabul edilen proje bütçelerine göre yapılan sıralamada ise EÜ, 115,04 milyon TL ile beşinci sırada yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torbalılı çocuklar Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde protokolü ziyaret ettiÖnceki Haber

Torbalılı çocuklar Dünya Otizm Farkındal...

BAYRAKLI'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİSonraki Haber

BAYRAKLI'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar